Fisioterapia Balmes | Puncio Asseca, Mulligan,Tecnica de ganxos
TÈCNICA DELS GANXOS és utilitzada en el món de la recuperació física i la fisioteràpia... Puncion Asseca tractament dels punts...
Puncion Seca, Mulligan,Tecnica de ganchos
15818
page-template-default,page,page-id-15818,ajax_fade,page_not_loaded,,no_animation_on_touch,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
FIBROLÍSIS DIACUTÀNEA O TÈCNICA DELS GANXOS

FIBROLÍSIS DIACUTÀNEA O TÈCNICA DELS GANXOS

És una tècnica, àmpliament utilitzada al món de la recuperació física i la fisioteràpia, en la qual per mitjà d’unes eines molt semblants a uns ganxos, s’intenta donar mobilitat, trencant adherències i fibrosis entre els músculs, tendons, lligaments i els embolcalls que els emboliquen, penetrant d’una manera més precisa i eficaç entre els fascicles musculars, incidint sobre llocs de difícil accés on les nostres mans no poden aconseguir. D’aquesta manera es converteix en una un magnífic complement per tractar múltiples patologies i lesions com contractures musculars, fibrosis, tendinoses, tendinopaties d’inserció o problemes lligamentosos, totes elles molt associades a l’àmbit esportiu.

MÉTODO McKENZIE

MÉTODO McKENZIE

El Mètode McKenzie de Diagnòstic i Teràpia Mecànica (MDT), desenvolupat per Robin McKenzie, fisioterapeuta neozelandès, consisteix en l’aproximació terapèutica extensa al dolor d’origen múscul-esquelètic no específic. És un mètode de diagnòstic i teràpia mecànica basat en una història clínica detallada i una exploració amb una sèrie de moviments repetits que, segons la resposta obtinguda, ens indicaran què forces mecàniques (moviments o postures) ens ajudaran a reduir el problema. Aquest mètode emfatitza dues coses: 1.- L’acte-tractament del pacient, a través d’un pla d’exercicis molt senzills i fàcils de fer, elaborat a partir de la primera visita, per un terapeuta qualificat. 2.- La independència del terapeuta. L’objectiu és que el pacient reconegui les causes de les seves dolències i sigui capaç de reduir i evitar les recurrències del seu problema. Especialment indicat en problemes d’esquena.

TERÀPIA NEURODINÀMICA

TERÀPIA NEURODINÀMICA

La neurodinàmica és una tècnica que consisteix en la mobilització i dinamització del sistema nerviós. Això s’aconsegueix col•locant en una posició de tensió prèvia el nervi que volem mobilitzar i a partir d’aquí, estirar-ho o lliscar-ho segons els efectes que vulguem aconseguir en cada pacient. És una tècnica molt útil en cas de lesions cròniques del nervi, adherències, postesguinços, atrapaments neurals en cicatrius, etc. Els efectes que aconseguirem seran millora del trofisme i del moviment del nervi; així com la disminució dels símptomes com a alteracions de la sensibilitat, formiguejos, dolor neural, radiculopaties…

TERÀPIA MANUAL CONCEPTE MAITLAND

TERÀPIA MANUAL CONCEPTE MAITLAND

La teràpia manual Concepte Maitland és realitzada per fisioterapeutes especialment entrenats i altament qualificats. És una teràpia amb un enfocament específic on s’estudia exhaustivament el diagnòstic i el tractament de les possibles situacions que causen problemes de dolor i/o moviment. Els problemes neuro-múscul-esquelètics, com per exemple el dolor d’esquena, poden ser fàcilment identificats i les articulacions de la columna vertebral mobilitzades i tractades específicament. Aquest tipus de teràpia és també molt eficaç en el tractament d’altres articulacions, com a maluc, genoll i problemes en l’espatlla, es tractaran per reduir el dolor i millorar el moviment i la funció. El més característic d’aquesta tècnica és la seva evidència clínica, avalada pel raonament clínic del fisioterapeuta, ja que al llarg de la teràpia contínuament analitzarà els progressos realitzats per assegurar-se de quins mètodes són més eficaços i generen una millora en la major brevetat possible. D’aquesta forma, les tècniques empleades per a la recuperació del pacient seran molt més específiques i, per tant, més precises per a la solució del problema.

PUNCIÓ SECA MIOFASCIAL

PUNCIÓ SECA MIOFASCIAL

El mètode de Punció Seca (PS) va encaminat al tractament dels punts gallet. Els punts gallet, definits de forma molt simple, són punts on un teixit muscular està més escurçat (contractura), de manera que no li arriben nutrients i, per tant, està hipersensible al tacte. A més pot donar un dolor irradiat a distància. La PS consisteix en l’ocupació de l’estímul mecànic mitjançant una agulla com a agent físic per al tractament de la síndrome de dolor miofascial (SDM). La idea és tractar aquesta zona de contractura màxima (punt gallet miofascial) mitjançant la introducció d’una agulla, normalment d’acupuntura, en aquest punt gallet. Això fa que el sistema nerviós central comenci un procés de regeneració d’aquest múscul danyat de manera que arriben més nutrients i, si la punció ha estat encertada, el múscul es relaxa íntegrament i desapareixen símptomes com el dolor local i el dolor irradiat. S’usa l’adjectiu “seca” per emfatitzar el fet que no s’empra cap agent químic i distingir-la inequívocament d’altres tècniques invasives en les quals s’infiltra alguna substància, com a anestèsics locals, sèrum salí isotònic, antiinflamatoris no esteroideus, corticoides o toxina botulínica. És una tècnica lleument dolorosa en el moment i pot persistir dolor post-punció durant unes hores. La punció no sol durar més d’uns 5 minuts aproximadament. En ocasions es vaig poder realitzar un tractament post-punció per disminuir la sensació produïda per la punció que inclou massatge de la zona i estiraments suaus de la musculatura implicada.

EMBENATGE NEUROMUSCULAR O “KINESIOTAPING”

EMBENATGE NEUROMUSCULAR O “KINESIOTAPING”

L’Embenatge Neuromuscular o Kinesiotape ha sorgit com un innovador mètode d’embenatge i està sent aplicat amb gran acceptació dins de totes les comunitats mèdiques internacionals. En un temps relativament curt la tècnica de l’Embenatge Neuromuscular, també anomenat “Kinesiotaping” o “Medical Taping“ ha conquistat el seu lloc en la pràctica diària terapèutica de molts fisioterapeutes. L’Embenatge Neuromuscular s’està convertint en una necessitat per als esportistes d’elit de totes les disciplines els qui estan usant amb gran acceptació i bons resultats aquesta nova tècnica. La seua tècnica és aplicable en tot tipus de pacients, ja no només per a lesions esportives, sinó per als quotidians dolors d’esquena, tendinitis, dolors articulessis, drenatges, tractament de cicatrius,…així mateix pot ser aplicat en xiquets, dones, ancians,… el caràcter hipoalergènic de l’esparadrap, la suavitat del teixit i la seua durabilitat i resistència a l’aigua (dura de 3-5 dies sense desenganxar-se) ho fan recomanable per a tot tipus de pells i aplicacions. Les funcions que s’atribueixen a l’Embenatge Neuromuscular són: la capacitat de reeducar el sistema neuromuscular i propioceptiu, millorar la postura del pacient gràcies a la informació sensoriomotriu que li aporta, facilitar el drenatge limfàtic, reduir el dolor o accelerar el procés de reparació de la lesió permetent en tot moment el moviment i facilitant la circulació i la seua consegüent aportació de nutrients. L’Embenatge Neuromuscular dóna suport i estabilitat a les articulacions i músculs sense afectar a l’amplitud del moviment.

MÈTODE McCONELL

MÈTODE McCONELL

El concepte desenvolupat per la fisioterapeuta australiana Jenny McConnell es basa en la comprensió de la influència de la postura en activitats dinàmiques com un factor causal dels símptomes múscul-esquelètics i els efectes beneficiosos de la descàrrega dels teixits tous, generalment amb cinta adhesiva (tape), per disminuir immediatament el dolor i optimitzar els efectes del tractament. Mètode de McConnell, un fisioterapeuta a Austràlia, va trobar que el moviment o la nova col•locació de la ròtula en la millor alineació sovint redueixen el dolor. És una tècnica de taping usada per a la síndrome patelofemoral, fascitis plantar, escapulotoràcic i disfuncions de l’articulació del maluc. S’usa per millorar àrees de contacte del cartílag que suporta pes, millorar l’alineació i ajuda en la restauració de patrons normals de moviment, canviar les propietats de tensió de la longitud del múscul, estirament del teixit escurçat i descarrega els teixits inflamats o ferits.

CONCEPTE MULLIGAN

CONCEPTE MULLIGAN

El Concepte Mulligan és un mètode de Teràpia Manual creat per Brian Mulligan, Fisioterapeuta neozelandès, en els anys 80. Actualment, s’utilitza en la valoració i tractament de disfuncions neuro-muscul-esquelètiques a tot el món, i ha estat introduït recentment en la Península Ibèrica. El tractament fisioterapèutic de les lesions múscul-esqulètiques ha progressat des de l’exercici actiu i gimnàstica de recuperació en els seus orígens fins a l’aplicació per part del Fisioterapeuta de moviments passius fisiològics i moviments passius accessoris. El concepte de Brian Mulligan de mobilitzacions amb moviment (MWMs) en les extremitats i de lliscaments apofisaris naturals sostinguts (SNAGs) en la columna són la continuació lògica d’aquesta evolució, amb l’aplicació simultània d’un moviment accessori passiu per part del Fisioterapeuta i un moviment fisiològic actiu generat pel pacient. Les tècniques de tractament són molt funcionals i tenen efectes immediats en l’amplitud de moviment i/o dolor. S’apliquen tècniques manuals, d’acte tractament i embenatges. En els últims anys, més de 100 articles científics sobre aquest concepte han estat publicats en revistes internacionals d’elevat factor d’impacte de l’àrea de la Fisioteràpia (JOSPT, Manual Therapy, Physical Therapy, JMPT, JMMT, etc.) i de l’àrea mèdica (BMJ, Spine, Pain, Clinical Biomechanics, etc.) Els efectes immediats d’aquestes tècniques s’expliquen per la correcció de fallades posicionals articulessis i/o producció d’efectes neurofisiològics.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca